FAQ’s
Na invoering van SBR in Nederland, toezichthouders hebben neerlegging gemandateerd in jaarrekeningen en belastingaangiften in SBR-kader. Hieronder vindt u het mandaat voor aanmelding bij KvK.

Categorie ondernemingen Boekjaar Verplichte neerlegging jaar
Micro- en kleine 2016 beëindigen 2017
Medium 2017 beëindigen 2018
Groot 2019 beëindigen 2020

Nederland heeft Standard Business Reporting (SBR) kader waarbij gebruik wordt gemaakt van XBRL als een onderliggende kwaliteitsnorm voor indiening van diverse verslagen voor de regelaars hieronder vermeld:

  • Kamer van Koophandel (KvK))
  • Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS)
  • Belastingdienst
  • Kredietrapport van banken

XBRL is het formaat voor het leveren van financiële rapporten in een interactief digitaal formaat.

  • XBRL staat voor eXtensible Business Reporting Language. XBRL heeft ontpopt als de meest geaccepteerde vorm van verspreiding van financiële informatie dankzij sponsoring door een consortium van security regulators, effectenbeurzen, financiële uitgeverijen, boekhoudkundige organisaties en bedrijven.
  • XBRL is een op XML gebaseerde schema dat specifiek gericht is op de behoeften van zakelijke rapportage. XBRL is gebaseerd op XML, waardoor accountants- en regelgevingsorganen elementen te identificeren die uniek zijn voor de business reporting-omgeving. Het XBRL-schema definieert hoe XBRL-documenten en XBRL-taxonomieën biedt gebruikers een reeks zakelijke informatie tags waarmee zij kunnen vaststellen welke zakelijke gegevens op een consistente manier. XBRL is ook uitbreidbaar in dat gebruikers in staat te stellen hun eigen XBRL-taxonomieën die definiëren en beschrijven tags die uniek zijn voor een bepaalde omgeving.

Een taxonomie is een classificatie van beschrijving of labels, gerangschikt in hiërarchische groepen volgens de relatie tot de andere.

DataTracks is een wereldwijde XBRL-service en softwareprovider met expertise op het gebied van compliantie rapportageoplossingen. DTracks beperkt is

  • Een vennootschap in Engeland en Wales.
  • Bevorderd door DataTracks Services Limited, een wereldwijde leverancier van accounting en aanverwante diensten aan bedrijven wereldwijd met 13+ jaar trackrecord in voorbereiding regelgevende slijpsel in de Verenigde Staten, Europa, India en Singapore.

Bedrijven en/of Belastingadviseurs/Fiscalisten/boekhouders/accountants die wilden XBRL/SBR software naar bestand met geschikte regelaar volgens SBR Nederland mandaat.

U kunt antwoorden op DataTracks om verschillende redenen:

Wij hebben expertise in de grondslagen voor financiële verslaggeving
Wij bieden compliance reporting software en diensten aan bedrijven wereldwijd. Onze fractie werd vierde in de wereld van finance/accounting services voor middelgrote ondernemingen in de VS in 2007.

Wij zijn experts in het XBRL-technologie
Wij bereiden XBRL-documenten voor meer dan 13 jaar voor diverse Amerikaanse ondernemingen. Onze software is erkend door de HMRC voor beheerde tagging services in Engeland.

Onze prijzen zijn laag
Wij staan bekend om concurrerende prijzen. Wij bieden een glijdende schaal van prijzen dus de vroegere u uw ingangen minder kosten. Geeft u ons de tijd bespaart u geld.XBRL / SBR preparation Software
For filing with
Kamer van Koophandel